top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Elzentlaan-Tollenstraat.jpg

Kom in actie tegen hoogbouw 

OUR NEW SITE IS

De geplande hoogbouw

Ontwikkelaar BDP heeft in samenwerking met de gemeente vergaande plannen om een woontoren van 45 meter te gaan bouwen op het terrein waar nu Diagnostiek voor U is gehuisvest. Wat vergaande gevolgen heeft voor de omwonenden.

Werkgroep Géén Hoogbouw Stratum / Den Elzent gaat daartegen in verzet.
Ook u als omwonende of bewoner van de wijken kunt dit verzet ondersteunen.

De werkgroep vertegenwoordigde de wijkvereniging Den Elzent en de VvE Hoogstratum bij het indienen van de zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan. Dit zijn meer dan 700 huishoudens vanuit de wijken Den Elzent en Centrum.

Via deze website hebben zich grootorde 125 mensen aangemeld om het doel van de werkgroep te ondersteunen.

Status midden maart 2024 is:

-  Ontwerp bestemmingsplan BPD is door gemeenteraad Eindhoven goedgekeurd (23 januari 2024).

-  9 appellanten hebben een advocaat in de arm genomen en hebben een beroepschrift ingediend bij de Raad van State (13 maart 2024)

- In de media wordt nog steeds onjuiste informatie gegeven over de werkgroep en de doelen van de wijk om tot een alternatieve oplossing van de nieuwbouw te komen.

Daarom heeft werkgroep een lijst met feiten rondom de werkroep gemaakt. 

Deze is hieronder te zien en te downloaden

skilineDenElzent kopiëren.jpg

De locatie 

Op de hoek Stratumsedijk en PC Hooftlaan staat nu een kantoorgebouw van 6 verdiepingen. Het gebouw staat op een perceel grond van 5000m2 grond dat straks opnieuw worden ingericht. Uiteindelijk komen hier 120 woningen, 45 studenten kamers en grootorde 50 parkeerplaatsen met een openbare tuin.

In plaats van het kantoorgebouw is er een woontoren van 15 verdiepingen gepland, met daarachter een tweede flat van 5 verdiepingen.

Rijksbeschermd stadsgezicht

De villawijk Den Elzent is Rijksbeschermd stadsgezicht. Deze woontoren van 45 meter zal het beeld van de villawijk op vele plaatsen gaan bepalen. Met alternatieve nieuwbouw op het terrein (maximaal 7 verdiepingen hoog) kan dit stadsgezicht behouden blijven. Met dit alternatief kunnen evenveel appartementen gerealiseerd worden.

Maak je je ook zorgen over de geplande hoogbouw? Vul het contactformulier in en de werkgroep houdt u op de hoogte omtrent de ontwikkelingen. 

STAY TUNED!

03 Geshopte foto vanuit de Vondellaan-sharp - new.jpg
bottom of page